Binnen de e-commerce sector valt vaak de term “content is king”. Een uitspraak die je niet kan ontkrachten. Goede product content is van essentieel belang voor de bezoekers van een bestelsite!  Het draagt bij aan goede conversiepercentages. Dit is het percentage van de bezoekers dat de door jou gewenste actie uitvoert, zoals het plaatsen van een bestelling op jouw e-commerce platform bijvoorbeeld. Een goede propositie voeren en het aanbieden van relevante productinformatie vormen de basis voor een succesvolle  e-commerce onderneming! Dat is niet anders voor het foodservice kanaal. Door jouw klanten te voorzien van alle informatie die helpt bij het maken van de juiste keuze, zullen er meer orders worden geplaatst.

Bespaar jezelf en jouw collega's tijd in product content beheer

Al die product content komt niet vanzelf aangewaaid. Het is een erg tijdrovend proces om de product content van een groot assortiment te managen. Van het aanmaken van productspecificaties tot het schrijven van commerciële teksten en toevoegen van kwalitatieve packshots. Dit geldt nog eens extra bij de verkoop van voeding, waar er geregeld receptuurveranderingen plaatsvinden. Of andere kenmerken worden toegevoegd, zoals de Nutri-Score of keurmerkinformatie bijvoorbeeld. Het is erg lastig om al deze productinformatie up-to-date te houden. Voor je het weet heb je iemand in dienst die zich hier fulltime mee bezig houdt. Als producent kan je dan al snel denken, het is niet haalbaar om mijn klanten te voorzien van al deze productinformatie. Gelukkig is er wel een manier waarop je eenvoudig over alle relevante productinformatie beschikt! Namelijk door de productinformatie die je in PS in foodservice hebt in te zetten.

PS in foodservice heeft een database waarbij een zeer groot deel van de Nederlandse en Belgische foodservicemarkt is aangesloten. Van producenten, over groothandels tot afnemers zoals ziekenhuizen en grote cateraars. Via PS in foodservice deelt de foodserviceketen productinformatie met elkaar. Doordat er samen wordt gewerkt in één database, wordt het op- en aanvragen van productspecificaties en bronbestanden overbodig gemaakt. Dat bespaart de kwaliteitsafdeling een hoop tijd! De database van PS in foodservice wordt niet alleen gebruikt voor wettelijke productinformatie zoals allergenen of voedingswaarde informatie. Maar juist ook voor commerciële product content zoals packshots, hero images en adequate productomschrijvingen. Worstel jij er bijvoorbeeld mee dat de artikelomschrijvingen geregeld onduidelijk of inconsistent zijn? Met behulp van een eenduidig format in de PS in foodservice database los je dit probleem voor een groot deel op.

Beschik over up-to-date productinformatie!

Een groot voordeel van de centrale, gezamenlijke database is de actualiteit van de productinformatie. Wanneer je een product wijzigt, beschikken jouw bestelsite en andere online platformen direct over de nieuwe informatie. Dat voorkomt oude en incorrecte content op de online platformen waar jouw data wordt weergegeven.

Met behulp van PS in foodservice zorg je ervoor dat je bezoekers op eenvoudige wijze, zijn voorzien van product content. Welke bijdraagt aan een hoger conversiepercentage.

Voor iedereen een geschikte koppeling

De database van PS in foodservice is met zeer veel e-commerce platformen te koppelen. Van systemen waarop je je eigen bestelsite hebt gebouwd tot  koppelingen die zich goed lenen voor online platformen.

Naast een tailormade koppeling die precies de door jou gewenste data uit PS in foodservice haalt, kun je ook werken met zogenaamde permalinks om jouw bestelsite te verrijken met productinfo. Een permalink is een unieke link die verwijst naar een bepaald product uit de database. Wanneer je op de link klikt, kom je op de volledige productspecificatie uit. Werken met permalinks is eenvoudiger dan een datakoppeling maken. En daarmee erg geschikt voor online platforms waarin een directe datakoppeling te prijzig zou zijn. Hier zie je een voorbeeld van een permalink.

Ben je benieuwd hoe de koppeling met het door jou toegepaste platform zou werken? Neem hiervoor gerust contact op met onze manager IT en masterdata Renate Baanstra.

Ben je bewust van informatieplicht online levensmiddelenverkoop

Wat wij in de praktijk zien is dat bestelsites niet altijd de wettelijk verplichte productinformatie van hun producten tonen. De Europese etiketteringswetgeving geldt echter ook voor de online verkoop van levensmiddelen. Zorg er daarom altijd voor dat je jouw productinformatie borgt, via een systeem waarbij je de product content makkelijk kan integreren binnen al jouw online verkoopkanalen. Hiermee verhoog je niet alleen de waarde voor je bezoekers, maar voorkom je ook boetes.

Meer weten? Kom naar de platform webinar

Op 2 Maart organiseert GROUP7 een webinar platforms voor food commerce in samenwerking met PS in foodservice, waarin de rol en toekomst van online platformen centraal staan. Er zijn steeds meer keuzemogelijkheden binnen het e-commercelandschap waar jij jouw assortiment kan verkopen. GROUP7 kijkt samen met je naar kansen voor de opkomende online marktplaatsen. Als onderdeel van dit webinar zal PS in foodservice uitleggen hoe je productinformatie vanuit PS in foodservice kan koppelen aan jouw online verkoopkanalen. Of dit nu jouw eigen bestelsite betreft of een nieuw online platform waarop je actief wil worden!

Neem je na het lezen van dit artikel liever direct contact met ons op? Bel of mail Renske van der Meeren. Zij helpt je graag verder met je wensen en vragen.