Een ‘moetje’ met vele voordelen voor CêlaVíta:
“Hoe meer je invoert, hoe meer je automatisch deelt”
Al die data per product invoeren. Dat kost even tijd. “Een saai en suf klusje”, als je het Chantal Hengeveld, Marketing & Product Manager Foodservice bij aardappelfabrikant CêlaVíta vraagt. “Maar PS in foodservice brengt meer dan dat je in eerste instantie verwacht. Op een of andere manier staat data compleet invoeren niet erg hoog op de agenda bij de meeste bedrijven, terwijl dat wel zo zou moeten zijn. Als je geld uitgeeft aan marketingcommunicatie, wil je toch ook dat de basisinformatie over je producten overal goed staat?”
Onderdeel van je marcom
“PS is voor ons de plek waar wij alle informatie over ons assortiment borgen. Dankzij een automatische koppeling staan onze producten ook direct goed op de webshop van onze klanten. Daarnaast is alles ook openbaar te vinden in het PS FoodBook. Het invoeren van data voelt soms als een ‘moetje’, maar wel eentje met vele voordelen. Het kost je per product eenmalig tijd, maar dan staat het ook overal goed. En je kunt er naast de basisinformatie ook marketing gerelateerde zaken in kwijt zoals commerciële verkoopteksten, recepten, instructievideo’s en bijvoorbeeld een mooi bedrijfsprofiel. Het is eigenlijk ook een vorm van communicatie naar jouw klanten en hun klanten. Hoe vollediger je informatie en inspiratie invoert, des te meer je beschikbaar stelt.”
“De databank van PS is eigenlijk ook een vorm van communicatie naar jouw klanten en hun klanten”
Je weet wie de basis
“PS klinkt voor de meeste al niet erg sexy, maar onze eigen database is dat al helemaal niet”, knipoogt Chantal. “Hoewel ik soms baal van de eindeloze invulvelden van PS, kun je er wel extreem veel gegevens over je assortiment en bedrijf in kwijt. Gelukkig zijn niet alle velden verplicht. Dus als je weinig tijd hebt, pak je alleen de belangrijkste. Omdat ik de gegevens niet op meerdere plekken wil invullen, gebruiken we PS als basisplatform voor ons standaard productassortiment. Vanuit daar koppelen we de gegevens naar onze eigen website. We verwijzen zelfs klanten naar PS voor de meest volledige informatie. Ook mooi meegenomen: elke update of wijziging staat dankzij de automatische koppeling direct goed in alle webshops die PS gebruiken. Ik hoef een kleine verandering maar één keer in één systeem aan te passen. Dat scheelt veel formulieren en invulwerk, kan ik je vertellen.”
Nutri-Scores berekenen in PS
Natuurlijk is Chantal heel tevreden over PS. “Anders hadden jullie mij niet gevraagd voor een interview”, grapt ze terecht. “Terwijl er nog veel meer mogelijkheden zijn waar ik nog te weinig gebruik van maak, zoals inzage in welke groothandels onze data opvragen. Laatst ontdekte ik dankzij een webinar dat je in Mijn PS zelfs de Nutri-Score per product kunt berekenen. In retail is het vermelden van de Nutri-Score nog niet verplicht, maar dat zit er wel aan te komen. En wie weet voor foodservice ook. Zo zijn we goed voorbereid op de toekomst. Informatie over allergenen en voedingswaarden zijn nu al heel relevant. Klanten uit de zorg stellen op basis van die gegevens hun menu’s samen. In het systeem kun je zelfs rapporten uitdraaien om te zien hoe je voedingswaarden zich verhouden ten opzichte van concurrerende producten. Waardevolle informatie voor de afdelingen productontwikkeling, marketing én sales. Kortom: nog genoeg te ontdekken in Mijn PS. Zodra ik er de tijd voor maak en vind, weet ik dat PS klaarstaat om te helpen.”
Benieuwd hoe jij de Nutri-Scores van je producten in Mijn PS berekent? Of heb je een ander verzoek voor ons? Neem gerust contact op, wij helpen je graag.