Welke kenmerken kan ik aangeven in PS?

De kenmerken kunnen als een soort labels aan een product worden gehangen (in de Data Entry). Voorbeelden van kenmerken zijn Halal, Bevat varken en Suikervrij. Voor twee van deze claims geldt dat dat alleen op een verpakking genoemd mag worden als het aan bepaalde eisen voldoet:

Voor Zoutarm en Natriumarm geldt: Het product bevat maximaal 0,12 gram natrium per 100 gram of 100 milliliter. Deze beperking geldt niet voor water.

Op de kenmerken kan ook gefilterd worden in het FoodBook. Wil je bijvoorbeeld alleen Halal producten bekijken? Klik dan links in het menu onder kenmerken op ‘Halal’.

Waarom zou ik de kenmerken van mijn producten aangeven in PS?
Kenmerken (bijvoorbeeld Zoutarm en Vegetarisch) kun je aangeven in de Data Entry en worden getoond in het FoodBook.

Door deze unieke eigenschappen van je product aan te geven, kunnen de bezoekers van het FoodBook filteren op de kenmerken. Als een consument/afnemers bijvoorbeeld specifiek op zoek is naar producten ‘zonder toegevoegde suikers’ kan daarop namelijk gefilterd worden in het FoodBook. Deze eigenschappen kunnen het zoeken voor de bezoekers dus gemakkelijker maken. Hierdoor worden jouw producten natuurlijk ook eerder terug gevonden.