Sustainable rice platform

Keurmerk voor het behoud van duurzame rijstgewassen

Het keurmerk sustainable rice platform zet zich met verschillende eisen in voor de bescherming van bodemgewas bij het verbouwen van rijst. Om klimaatimpact te beperken mogen gewasresten niet verbrand worden, maar er zijn geen verdere eisen over bijvoorbeeld de impact monitoren. Er is aandacht voor de bodemkwaliteit, bijvoorbeeld door gewasrotatie.

Er zijn eisen over het verbieden van ontbossing, maar niet specifiek over het behouden van biodiversiteit. Er zijn geen eisen over energieverbruik. Alleen een beperkt aantal gewasbeschermingsmiddelen met lagere milieu impact dan andere mogen ingezet worden. Er zijn eisen over efficiënt watergebruik.

Informatie over dit keurmerk

Keurmerkeigenaar Sustainable rice platform
Website https://www.sustainablerice.org/
Controle door onafhankelijke derde partij  
Geaccrediteerd  

Toepassinggen van het SRP keurmerk

PS in foodservice kent verschillende diensten waarin dit keurmerk terugkomt.

 

foodbook ps in foodservice Ben je op zoek naar producten die voldoen aan dit keurmerk? Bekijk deze hier in het PS FoodBook. Het FoodBook is een productdatabase waar je voor meer dan 250.000 producten productinformatie kan inzien.
Wanneer je als foodservicebedrijf op zoek bent naar de duurzaamheid van jouw assortiment, vind je deze terug in de duurzaamheidsanalyse. Deze is beschikbaar voor klanten van PS in foodservice.

Komt terug in de volgende productgroepen

  • Mens & Milieu