PlanetProof Keurmerk

Keurmerk voor producten met oog op duurzaamheid

Milieukeur vind je vanaf 2019 terug onder de naam PlanetProof en is vooral terug te vinden op duurzame producten.

PlanetProof wordt toegekend aan producten die met oog op milieu zijn geteeld door minder bestrijdingsmiddelen en kunstmest te gebruiken.

De milieu- en kwaliteitseisen waaraan de producten moeten voldoen, zijn opgesteld door SMK, voorheen de Stichting Milieukeur. Dit is een onafhankelijke stichting waarin de overheid en consumenten-, producenten-, detailhandel- en milieuorganisaties zijn vertegenwoordigd.

De criteria die PlanetProof hanteert hebben betrekking op een beperkt gebruik en emissiearme toepassing van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen, en een verantwoorde omgang met energie, water, afvalstoffen en verpakking. Daarnaast is er aandacht voor dierenwelzijn, natuurbeheer en voedselveiligheid.

Informatie over dit keurmerk

Keurmerkeigenaar Stichting Milieu Keur (SMK)
Website www.planetproof.nl
Controle door onafhankelijke derde partij  
Geaccrediteerd  

 

Toepassinggen van het Planet Proof Keurmerk

PS in foodservice kent verschillende diensten waarin dit keurmerk terugkomt.

foodbook ps in foodservice Ben je op zoek naar producten die voldoen aan dit keurmerk? Bekijk deze hier in het PS FoodBook. Het FoodBook is een productdatabase waar je voor meer dan 250.000 producten productinformatie kan inzien.
Wanneer je als foodservicebedrijf op zoek bent naar de duurzaamheid van jouw assortiment, vind je deze terug in de duurzaamheidsanalyse. Deze is beschikbaar voor klanten van PS in foodservice.
Het Planet Proof Keurmerk is ook opgenomen binnen de Monitor Gezonder eten & drinken van Foodstep. Deze monitor meet hoe gezond en duurzaam jij jouw assortiment inkoopt. De Monitor Gezonder eten & drinken is gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en de richtlijnen van PIANOo.

Komt terug in de volgende productgroepen

  • Vlees
  • Mens & Milieu
  • Groente & Fruit