Nordic swan Ecolabel Keurmerk

Keurmerk voor additieven en grondstoffen

Informatie over dit keurmerk

Nordic Swan is een milieulabel. Bij de productie mag slechts een beperkt aantal additieven en grondstoffen worden gebruikt: verontreinigende producten uit de productie van grondstoffen zijn verboden.

Het label hanteert strenge normen voor de toxiciteit voor het waterleven en ook voor de biologisch afbreekbaarheid van de producten, aangezien het zich baseert op een (duurzame) levenscyclus van het product. Vanuit diezelfde filosofie hanteert het label criteria die de hoeveelheid verpakking per dosis begrenzen. Er is een verbod op het gebruik van schadelijke stoffen en schadelijke productieprocessen.

De producten zijn getest op hun doelmatigheid. De verpakking moet duidelijke informatie weergeven over het gebruik, de dosering en de gevaren van de producten.

Het label biedt een kwaliteitsgarantie voor het schoonmaakresultaat. Plantaardige en dierlijke ingrediënten van de producten die het label hanteren, moeten evenwel niet afkomstig zijn uit de biologische landbouw. Er is evenmin een verbod op ggo’s. Producenten worden niet verplicht groene energie te gebruiken voor productie.

 

Keurmerkeigenaar Nordic Ecolabelling
Website www.nordic-ecolabel.org
Controle door onafhankelijke derde partij  
Geaccrediteerd  

Toepassingen van het keurmerk

PS in foodservice kent verschillende diensten waarin dit keurmerk terugkomt.

foodbook ps in foodservice Ben je op zoek naar producten die voldoen aan dit keurmerk? Bekijk deze hier in het PS FoodBook. Het FoodBook is een productdatabase waar je voor meer dan 250.000 producten productinformatie kan inzien.

Komt terug in de volgende productgroepen

  • Mens & Milieu