Echt Veluwe

Keurmerk voor Veluwse streekproducten

Informatie over dit keurmerk

Producenten die zijn bekroond met het Erkend Veluws Streekproduct keurmerk zetten zich in voor het behoud en de versterking van dit prachtige landschap. Zij onderhouden houtwallen en zorgen voor kruiden in de akkers en bloemrijke randen vol met vlinders en andere insecten. Het zijn boeren die ‘natuurinclusief’ boeren of ambachtslieden die hun grondstoffen halen van Veluwse velden. Zo blijft het landschap kleinschalig en divers, en blijft de streek aantrekkelijk voor de bewoner, recreant en toerist.

Het keurmerk wordt pas gedragen als aan de strenge eisen wordt voldoen. Te denken dat het product in de streek wordt geproduceerd, gemaakt van Veluwse grondstoffen. Ook dierenwelzijn en omgang met het landschap, natuur en biodiversiteit zijn belangrijk.  De voorwaarden en criteria zijn gelijk voor het Veluws Streekproduct als voor het landelijk keurmerk Erken Streekproduct.

Restaurants en andere horecagelegenheden die Veluwse streekproducten op de menukaart hebben staan mogen dit beeldmerk ook dragen.

 

Keurmerkeigenaar Stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN)
Website https://echtveluwe.nl/over-ons/
Controle door onafhankelijke derde partij  
Geaccrediteerd  

Toepassingen van het keurmerk

PS in foodservice kent verschillende diensten waarin dit keurmerk terugkomt.

foodbook ps in foodservice Ben je op zoek naar producten die voldoen aan dit keurmerk? Bekijk deze hier in het PS FoodBook. Het FoodBook is een productdatabase waar je voor meer dan 250.000 producten productinformatie kan inzien.

Komt terug in de volgende productgroepen

  • Streekproducten