Best Aquaculture Practices Keurmerk

Keurmerk voor vis- en visproducten

Informatie over dit keurmerk

De Best Aquaculture Practices-certificering (BAP) zorgt ervoor dat visproducten afkomstig van faciliteiten, op een milieuvriendelijke, sociaal en economisch verantwoorde manier worden beheerd. Het is een certificeringsprogramma ontwikkeld voor de kweek van roze garnaal, tilapia, meerval en visvoer.

BAP is ’s werelds meest uitgebreide certificeringsprogramma voor externe aquacultuur, met haalbare, wetenschappelijk onderbouwde en voortdurend verbeterde wereldwijde prestatienormen die betrekking hebben op milieuverantwoordelijkheid, sociale verantwoordelijkheid, voedselveiligheid, dierenwelzijn en traceerbaarheid.

Het is ook ’s werelds enige certificatieprogramma van derden dat de gehele productieketen van aquacultuur omvat: boerderijen, verwerkingsfabrieken, broederijen en veevoederfabrieken.

Het BAP certificaat is te verkrijgen in vier gradaties, te herkennen aan het aantal sterren op het certificaat. Op deze manier kunnen alle stappen in het productieproces worden beoordeelt.

KeurmerkeigenaarGlobal Aquaculture Alliance
Websitewww.bapcertification.org
Controle door onafhankelijke derde partij 
Geaccrediteerd 

Toepassingen van het keurmerk

PS in foodservice kent verschillende diensten waarin dit keurmerk terugkomt.

foodbook ps in foodserviceBen je op zoek naar producten die voldoen aan dit keurmerk? Bekijk deze hier in het PS FoodBook. Het FoodBook is een productdatabase waar je voor meer dan 250.000 producten productinformatie kan inzien.
Wanneer je als foodservicebedrijf op zoek bent naar de duurzaamheid van jouw assortiment, vind je deze terug in de duurzaamheidsanalyse. Deze is beschikbaar voor klanten van PS in foodservice.

Komt terug in de volgende productgroepen

  • Vis
  • Mens & Milieu