ASC Keurmerk

Keurmerk voor gekweekte vis- en visproducten

Het ASC keurmerk staat voor Aquaculture Stewardship Council en is ontwikkeld door ÌSEAL Alliance. Waar het ASC zich richt op kweekvis is er ook het vergelijkbare MSC keurmerk dat zich richt op wilde vis.

Het aandeel gekweekte vis neemt wereldwijd al jaren toe. Op dit moment is ongeveer de helft van alle geconsumeerde vis gekweekt. Viskwekerijen die voldoen aan de eisen voor verstandige omgang met natuur, voedsel en mensen komen in aanmerking voor het ASC keurmerk.

De organisatie werkt onafhankelijk en producten die voldoen aan dit keurmerk kunnen worden gecertificeerd.

Informatie over dit keurmerk

Keurmerkeigenaar ISEAL Alliance
Website www.asc-aqua.org
Controle door onafhankelijke derde partij  
Geaccrediteerd  

Toepassingen van het ASC keurmerk

PS in foodservice kent verschillende diensten & rapportages waarin dit keurmerk terugkomt:

foodbook ps in foodservice

Overzicht van alle producten met dit keurmerk

Ben je op zoek naar producten met dit keurmerk? Bekijk deze in het PS FoodBook. Het FoodBook is een productdatabase waar je voor meer dan 250.000 producten productinformatie kan inzien.

Duurzaamheidsanalyse

Wanneer je als groothandel of afnemer op zoek bent naar de duurzaamheid van jouw assortiment, vind je deze terug in de duurzaamheidsanalyse. Dit keurmerk is opgenomen in de duurzaamheidsanalyse. Deze analyse is alleen beschikbaar voor klanten van PS in foodservice.

Monitoren Gezondheid & Duurzaamheid

Het 100% volkoren keurmerk is opgenomen binnen de Monitor Gezonder eten & drinken  Foodstep en Zorgmonitor van Intrakoop. De Zorgmonitor richt zich specifiek op zorginstellingen en ziekenhuizen. Beide monitoren meten de gezondheid en duurzaamheid van het ingekochte assortiment. De Monitor Gezonder eten & drinken is gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en de richtlijnen van PIANOo.

Komt terug in de volgende productgroepen

  • Vis
  • Mens & Milieu