Onze diensten voor groothandels

Eenvoudig productinformatie ontvangen van je producenten? Via PS haal je gevalideerde en actuele productinformatie op van jouw assortiment voor logistiek en e-commerce.

Eén plek voor alle informatie

Als groothandel moet je over alle commerciële, productinhoudelijke en logistieke informatie van al jouw leveranciers kunnen beschikken. Dit is noodzakelijk voor commerciële doeleinden en om te kunnen voldoen aan je wettelijke informatieplicht. Jouw klanten vragen naar productinformatie én de nood aan transparantie wordt steeds groter.
Het handmatig opvragen en verwerken van informatie kost veel tijd en is niet efficiënt. Daarom is het logisch om te kiezen voor één centraal en digitaal platform om informatie te borgen en vervolgens te gebruiken. Dat kan met PS in foodservice.

Tijd, energie en geld besparen!

Je hoeft niet langer elke leverancier individueel te benaderen om productinformatie te verzamelen en intern te verwerken. Alle benodigde productdata wordt opgehaald bij het platform van PS in foodservice en automatisch up-to-date gehouden. Doordat je via PS optimaal gebruik maakt van de technische mogelijkheden wordt het handwerk geminimaliseerd. Dat scheelt een hoop tijd, energie en geld!

PS helpt bij je e-commerce

Meer dan duizend Nederlandse, Belgische en andere buitenlandse producenten borgen hun productinformatie bij PS in foodservice. Meer dan 3500 merken kunnen worden opgehaald en gebruikt. Deze informatie kan getoond worden binnen jouw bestelomgeving. Zo kan de afnemer alle actuele informatie altijd makkelijk vinden. Hoe beter je bestelomgeving, hoe meer verkoop!

Geef je producten een gezicht

Packshots, sfeerfoto’s, filmpjes van bereidings- en/of presentatiewijzen, zijn allemaal op te halen bij PS in foodservice. Naast de wettelijk verplichte informatie (ingrediënten, allergenen en voedingswaarden), vind je bij PS ook alle nodige commerciële informatie: de juiste benaming, omschrijvingen, recepten, keurmerken en certificaten. Alles wat je nodig hebt om jouw eigen webshop te verrijken.

Bij private label artikelen ben je eigenaar van je eigen merk. Ook hier is het de regel dat de eigenlijke producent verantwoordelijk is voor het ingeven van de productinformatie. Deze zal de productinformatie toewijzen aan jou als merkeigenaar, waarna jij de informatie publiceert. Zo vermijden we dat de producent van jouw private label producten inzichtelijk wordt.

Private Label

Private label

Bij private label artikelen ben je eigenaar van je eigen merk. Ook hier is het zo dat de producent verantwoordelijk is voor het invoeren van de productinformatie. Deze zal de productinformatie toewijzen aan jou als merkeigenaar, waarna jij de informatie publiceert. Zo vermijden we dat de producent van jouw private label producten inzichtelijk wordt.

Productinformatie voor het sales team

Jouw assortiment bundelen we in een speciaal op maat gemaakte Digitale Catalogus. Alle productspecificaties van jouw assortiment staan dan in één digitaal overzicht, inclusief alle zoek- en filtermogelijkheden van het algemene FoodBook. Dit is ideaal voor jouw sales team om informatie in op te zoeken, vragen mee te beantwoorden en het is makkelijk te delen via een digitale link. Altijd en overal beschikbaar via jouw website of op het beginscherm van een smartphone.

Ook toont PS in het FoodBook bij welke groothandel het product verkrijgbaar is. Hier kan een van de 400+ bezoekers per week direct doorverwezen worden naar jouw eigen website.

Starten met PS in foodservice

Overweeg je te gaan starten met PS in foodservice? Lees hier meer over onze startwijze, abonnementsvormen en voordelen om van PS in foodservice gebruik te gaan maken!

Service

PS ondersteunt jou als groothandel op diverse manieren om productinformatie op de beste manier te borgen, te ontvangen en te delen.

Deel productinformatie met klanten

Er zijn een aantal diensten ontwikkeld waarmee je eenvoudig jouw productinformatie kan delen op je website of  bestelomgeving.
Ontdek welke opties er zijn en welke hiervan je wil toepassen binnen jouw organisatie.

Mijn PS

Mijn PS is de plek waar je in één oogopslag alle informatie kunt vinden die je nodig hebt om met PS te werken. Hier kun je direct zien hoe je private label artikelen er bij staan en kun je zelf je assortimentslijst up-date. Je kan de rapporten inzien die je extra inzicht geven in de productinformatie van jouw assortiment.

FoodBook

Het FoodBook is een online overzicht van alle producten in de database van PS in foodservice. Het is gratis toegankelijk voor iedereen die productinformatie zoekt.

Schakel in de keten

De informatie die wordt geborgd bij PS wordt gedeeld met verschillende partijen in de foodservice keten.

Duurzaamheidsanalyse

Binnen jouw abonnement bij PS krijg je onder andere een duurzaamheidsrapport over jouw assortiment. Zo zie je gemakkelijk op welke producten keurmerken zitten.

Al meer dan 3000 merken gingen je voor!

VersAlert

Sinds we onze webshop online hebben werken wij intensief samen met PS in foodservice. Samen hebben we hard gewerkt om bijna 3/4 van ons assortiment inzichtelijk te krijgen. Door een directe koppeling met ons ERP systeem halen we de productinformatie en bijbehorende productafbeeldingen op uit de database. Zo hebben wij altijd actuele informatie beschikbaar, zowel online als offline.

Yaël Ram, E-commerce Manager versAlert

Holland Food Service

Wij hebben een automatische koppeling met PS in foodservice en onze bestelsite. Dit scheelt ons veel werk en tijd en hebben altijd actuele productfoto’s en productspecificaties. Ons volledige assortiment beschikbaar binnen PS. Waardoor het mogelijk is om een duurzaamheidsrapport, op basis van keurmerken, te genereren.

Bram van Boekel - Holland Food Service - Tactisch inkoper

Asia Express food

Onze Horeca partners zijn aangesloten op de PS databank, dus voor ons een must om aangesloten te zijn voor het delen van onze data.
PS gaat verder dan alleen het delen van data. Het is ook commercieel te gebruiken middels gepersonaliseerde Foodbook.
Onze productinformatie is in 4 talen te bekijken en op te halen door afnemers. PS betekent voor ons kosten- en tijdbesparend data delen en beheren.

Erik van Beest, Senior Accountmanager Foodservice