Duurzaamheidsanalyse

We maken de duurzaamheid van jouw assortiment meetbaar. Wil jij weten hoe duurzaam jouw assortiment precies is?
Zodat je bewijslast hebt om mee te kunnen communiceren? Ideaal voor de MVI criteria of de Milieuthermometer Zorg.

Gebruik dan de duurzaamheidsanalyse over jouw assortiment
Wij kijken naar het assortiment dat jij afneemt en waarvan de productinformatie bij ons geborgd is. Vervolgens kijken we naar welke producten duurzaamheidskeurmerken hebben. De duurzaamheidskeurmerken zijn ambitieus, transparant en betrouwbaar. Deze keurmerken worden aanbevolen vanuit de MVI criteria van de Rijksoverheid. Binnen deze lijst vallen onder andere de 10 topkeurmerken van MilieuCentraal.

Bekijk hier een voorbeeld van hoe die analyse er uit ziet.

Wij maken elk kwartaal een analyse van de duurzaamheid van jouw assortiment aan de hand van de keurmerken van de producten.

Waarom is dit relevant voor jou? 
Duurzame voeding wordt een steeds belangrijker thema in onze maatschappij. De Rijksoverheid heeft tijdens de Nationale Voedseltop van Den Haag (2017) zelfs besloten dat Nederland binnen 5 tot 10 jaar wereldwijd koploper moet zijn in gezonde- en duurzame voeding. Deze ambitieuze doelstelling, heeft ook direct invloed op de foodservicebranche.
Overheidsbedrijven/cateraars, ziekenhuizen en zorginstellingen worden gevraagd om de gezondheid en duurzaamheid van hun assortiment in kaart te brengen, doelen te stellen en deze te monitoren op verbeteringen. Daarbij kan je denk aan reductie van calorieën, suikers, zout en vetten en een aanbod van meer vezelrijke producten. Om de eiwittransitie te ondersteunen wordt gestreefd naar een aanbod van 50% plantaardige eiwitten binnen het assortiment. En het monitoren en groeien van het aandeel van duurzame producten.

Vanuit de foodservicemarkt, lopen diverse programma’s om deze doelstellingen kracht bij te zetten, zoals Maatschappelijk Verantwoord Inkopen, Milieuthermometer Zorg en Zorgmonitor.
Om te kunnen bewijzen in welke mate jouw assortiment duurzaam is, bieden we deze analyses aan.

Wil jij inzicht in de gezondheid en duurzaamheid van je assortiment?
Neem contact op met Carlijn en bespreek de mogelijkheden. Wil je direct inzicht in de duurzaamheid en gezondheid van je assortiment, neem dan een abonnement bij PS.